Tina » Specials » E nummers
Tina: Informatie van A tot Z

Hoe u uzelf dagelijks vergiftigd

Hoe u uzelf dagelijks vergiftigd De E- van E-nummers heeft niets met vitamine E te maken! Het zijn door de EU goedgekeurde hulpstoffen/additieven. Het wordt in levensmiddelen gestopt om de houdbaarheid te verlengen, het lekker te laten ruiken, een goede smaak te geven enz. Maar weet u ook dat je er heel veel klachten van kunt krijgen. Wat dacht u van allergieën, hyperactiviteit en astma? Sommige E- nummers zijn in landen als Amerika en Canada verboden, maar hier niet.

Vreemd hè? dat er zoveel kanker is!

Als u onderstaande informatie heeft gelezen, zult u snappen hoe dat komt. E-nummers! het is vergif en het zit overal in, kijk maar op de etiketten van wat u allemaal koopt in de supermarkt. De meeste producenten willen liever niet dat u weet wat zij allemaal in het eten stoppen en daarom is het zo slecht leesbaar. U denkt misschien dat het wel meevalt, omdat het kleine hoeveelheden zijn. Maar wat dacht u van elke dag meerdere keren per dag een klein beetje, dat maakt ineens een hele boel. En u doet dat niet expres, u weet gewoon niet beter.

Waren er 'vroeger' ook zoveel mensen met kanker, astma, hyperactiviteit, onvruchtbaarheid en allerlei andere aandoeningen? Nee, zeker niet!. Vroeger kookte iedere moeder met liefde een verse maaltijd en waren snoepjes of chips uitzonderingen die je alleen in het weekeind, met een feestje of bij goed gedrag kreeg.

Tegenwoordig moet alles maar snel snel snel. Het eten moet zo makkelijke en snel mogelijke klaargemaakt worden. We denken niet eens na over de gevolgen daarvan. Want stukje bij beetje vergiftigen wij onszelf omdat er in alle verpakte, ingeblikte levensmiddelen en levensmiddelen in plastic zakjes allerlei additieven toegevoegd worden die u steeds zieker maken.

Wist u dat we per jaar per persoon ongeveer 7 kilo aan additieven consumeren? Wist u dat er steeds meer kinderen geboren worden met sporen van chemische producten in hun bloed? En wist u dat sommige additieven de gewoonte hebben om uw zenuwstelsel of immuunsysteem aan te tasten. Of uw zicht, gehoor of uw vruchtbaarheid. Wist u dat aspartaam in meer dan 5000 producten zit.

Alle informatie die ik vermeld in mijn artikelen die betrekking hebben tot E-nummers komt van wetenschappelijke studies en internationale bronnen.

Categorieën van additieven:

 1. De kleurstoffen. Genummerd van E100 t/m E180
 2. De conserveermiddelen. Genummer van E200 t/m E297
 3. De voedingszuren (of anti-oxidanten). Genummerd van E300 t/m E337. Deze voorkomen de verkleuring en uitdroging van voedingsmiddelen.
 4. De emulgatoren die de bereiding van producten stabiliseren, de smaakversterkers en de synthetische zoetstoffen die suiker vervangen.

Bijwerkingen van additieven

 • Bijna alle additieven zijn kankerverwekkend!
 • hyperactiviteit
 • astma
 • slapeloosheid
 • eczeem
 • neusverkoudheid
 • netelroos
 • darmstoornissen
 • misselijkheid en overgeven
 • maagstoornissen
 • onvruchtbaarheid
 • aandoeningen aan nieren en lever

Lees vooral de artikelen over het gevaar van smaakversterkers en aspartaam. Deze worden in overvloed geconsumeerd. Het wordt tijd dat weet wat deze additieven inhouden, wat ze met u doen en wat ze kunnen veroorzaken in uw lichaam.

Dit artikel is niet om u bang te maken, maar om u te waarschuwen. Kijk goed op de verpakkingen. En bedenk dat een bekend merk eerder geneigd is om u minder informatie te geven. Het gevaar is echter nog steeds aanwezig.

Winkel ook eens in een bio winkel. Het is niet per definitie zo dat deze geen kunstmatige ingrediënten bevatten, maar veelal vele malen minder. Als u niet naar de bio winkel wilt omdat het 'zo duur' is, benken dan eens wat medicijnen kosten voor u klachten. Vaak nog veel duurder als de producten uit de bio winkel. Lees echt de etiketten, u kunt er zelf iets aan doen. U gezondheid is toch het belangrijkste dat er is??
Klachten gerelateerd aan E-Nummers

Klachten gerelateerd aan E-Nummers

Klachten als hyperactiviteit, slapeloosheid, astma,darmstoornissen, ecxeem, netelroos, neusverkoudheid en maagstoornissen kunnen veroorzaakt worden door E-Nummers. Lees hieronder welke E-Nummer enkele…
Gepubliceerd door Tina op 26-02-2008. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!